Healthy Veggie Wrap

Wrap med urteaktig kikertpuré, søtpoteter, fennikelsalat og syltet løk

En næringsrik wrap perfekt å spise etter en treningsøkt, å ta med på farten på vei til neste eventyr eller å gumle på under en rolig piknik ved sjøen. I tillegg til wrap er kikertpuré godt på surdeigsbrød og kikerter – eller hvorfor ikke spise med en salat av ristede rotgrønnsaker, quinoa og avokado!

4 porsjoner

Ingredienser
2 pakker (av 230 gram drenert vekt) kokte kikerter
1 pott fersk basilikum
1/2 kjele fersk koriander
2 dl urteyoghurt
2 ss urtemajones
Skal fra 1 øko sitron
1 stor søtpotet, eller 2 mindre
65 gram blandet salat
4 valgfrie omslag
Olje
Salt

 

Syltet løk
2 rødløk
2 dl vann
1 dl eplecidereddik

Fennikel salat
1 fennikel
1 ts olivenolje
1 rødt eple
1/2 kopp ristede cashewnøtter, grovhakkede
Salt

Gjør dette
Forvarm ovnen til 200 °C.

Skrubb søtpotetene. Del i to og skjær i avlange biter. Legg på en tallerken, bland med litt olje. Stek i ovnen til de er myke, ca 20 minutter. La avkjøles.

Hell av og skyll kikertene, mos lett (la være ca halvparten hel for god tygging) med en gaffel. Legg i en bolle.

Finhakk basilikum og koriander.

Skru ned urtene med kikertene sammen med yoghurt, majones og sitronskall. Rør, smak til med salt.

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Legg i en bolle. Kok opp vann og eddik. Hell over løken. Dekk til og la stå i minst 15 minutter.

Skjær fennikelen tynt, masser med olje og en klype salt til den mykner. Skjær eplet i små terninger eller tynne skiver. Bland inn i fennikelen sammen med cashewnøttene. Smak til med salt.

Legg salat i bunnen av en wrap. Legg noen biter søtpotet, et par skjeer kikertpuré og fennikelsalat på toppen. Topp med syltet løk. Brett wrapsene.

Gjør det samme med resten av wrapsene og fyllet.

Tips! Har du næringsgjær hjemme er det supergodt å blande søtpotetene med 1 ss næringsgjær, sammen med oljen, før du steker i ovnen!

SHARE THIS ON PINTEREST!