Bærekraftighet – aim'n

Bærekraftighet

Som virksomhet har vi et ansvar for å gjøre det vi kan for å beskytte planeten vår og menneskene som lever på den. Som mål er det at vi setter våre standarder høyt for bare å samarbeide med leverandører som samsvarer med verdiene våre.

Det er så viktig for oss at produktene våre er laget på etiske, miljøvennlige måter og at vi har kontroll over hele forsyningskjeden.


Vi er ikke et raskt motemerke - vi lager langvarige produkter av høy kvalitet. Alt vårt materiale er etisk hentet, og de fleste kommer fra lokale kilder i nærheten av fabrikkene våre.

Vår skreddersydde polyester / Spandex-stoffblanding (både fargestoff og sublimering) har bestått REACH-testen for å sikre stoff av høy kvalitet uten skadelige stoffer. Det pågår arbeid og utvikling for å få produkter delvis laget av recycle materiale. Tightsen og bh-er laget av 73% recycled polyester er for tiden i ferd med å være i rute for å være tilgjengelig i juni 2020.
De fleste av produktene våre er produsert i Sør- og Midt-Østen Kina der levestandarden er høyere enn i andre deler og fortsetter å øke. For å opprettholde en høy standard på arbeidsforhold, kvalitet på produktene og godtgjørelse, gjør vi regelmessige besøk på fabrikkene våre.

Våre interne produksjonssjef og kvalitetskontrollere sørger for at alt vi gjør er i henhold til kriteriene og standardene våre. Med et team basert i Kina, føler vi oss veldig komfortable med å ha kontroll på alt vi gjør. Våre hovedleverandører holder en høy standard generelt og har dokumentert rapporter om BSCI (Business Social Compliance Initiative) og SGS (Société Générale de Surveillance) fra eksterne revisjoner.

Vi streber etter å bygge nære og langvarige forhold med tosidig kommunikasjon og gjensidig respekt. Det er vinn-vinn-samarbeid mellom aim'n og leverandører når vi bruker svenske standarder på våre produksjonspartnere som hjelper leverandører med å organisere produksjonslinjen og øke bevisstheten om topp kvalitet, avansert FoU-team, fullstendig QC-prosess, bedre arbeid miljø.

Etter hvert som aim''n vokser, rommer også leverandører oss og vokser med oss underveis. Det pågår arbeid og utvikling med våre leverandører for å gjøre produksjonen mer bærekraftig og effektiv. Alle produktgjenvinninger spores og rapporteres for å identifisere hva som kan forbedres for å holde den høyeste kvaliteten på produksjonen på hvert eneste stykke.
 Vår ambisjon er å sende alle produkter til sjøs og jernbane og å unngå import med fly så mye som mulig. I dag sender vi våre produkter fra produksjon i Kina til vårt lager i New Zealand, i gjennomsnitt 85% med båt og 15% med fly (2019). Importen til vårt lager i Sverige er i gjennomsnitt 80% båt / tog og 20% luft (2019). 

Fremtids mål: 95% av importen skal transporteres med båt og jernbane innen utgangen av 2020.Våre emballasjestandarder starter fra når produktene våre sendes fra Kina. Vi optimaliserer alltid plass så ha kartonger fullpakket og bruker så lite materiale som mulig. Produktene våre blir sendt ut til #aimntribe i komposterbare poser laget av bærekraftige hentede planter.

De kan også brukes på nytt, ettersom de har doble tetninger, så hvis du trenger å returnere noen produkter, kan de legges tilbake i posen du har dem i, noe som eliminerer behovet for en annen plastpose. Ziplock vesker som produktene våre pakkes i, er designet for å brukes på nytt.

De er veldig nyttige når du skal organisere og beskytte klær når du er ute og reiser, lagrer svetteutstyr i vesken etter en treningsøkt. Hvis du har flere bruksområder for disse, vennligst legg ut på dine sosiale medier, da vi elsker å dele dem med #aimntribe!

Fremtids mål: Ziplock-posene våre vil snart være laget av 100% resirkulert plast som kan gjenbrukes eller resirkuleres om og om igjen.
 

Vi streber etter å alltid betrakte de mest miljøvennlige alternativene som det grunnleggende fundamentet. Det er ikke bare bra for kundene, men også bra for vår vakre planet <3