Chocolate Chip Cookies

Veganske sjokoladekaker med et hint av kaffe. For flere deilige oppskrifter fra Ellie Watson, sjekk ut hennes to bestselgende veganske kokebøker her.

Sjokoladekjeks
10-12 st
Oppbevares lufttett i pantryet i opptil 4 dager eller i kjøleskapet i opptil 1 uke.

Ingredienser:
1 ss linfrømel
3 ss soyamelk
80 g vegansk smør
45 g kokossukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 shot espresso (eller 1 ts pulverkaffe blandet med 2 ss varmt vann)
225 g vanlig mel
1/2 ts bakepulver
90 g vegansk mørk sjokoladebiter

Slik gjør man:
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Kle en stekeplate med bakepapir. Bland linfrømel og soyamelk i en bolle og sett til side. Ha vegansk smør, kokossukker og vaniljeekstrakt i en stor miksebolle. Bruk en stavmikser og pisk på medium i 2-3 minutter eller til det er mykt og glatt. Rør inn kaffe- og linfrøblandingen og sikt deretter inn halvparten av melet og alt bakepulveret.

Sett mikseren på lavt nivå og visp til ingrediensene er godt blandet. Tilsett det resterende melet og vend gjennom, tilsett så halvparten av sjokoladebitene og elt inn i deigen. Trill deigen til 10-12 jevnstore kuler. Flat kulene forsiktig til de er ca 1,5 cm tykke og legg noen sjokoladebiter oppå hver kake.

Stek i 15 minutter eller til de er gylne. La avkjøle i 5 minutter før du spiser, da sjokoladen blir veldig varm.

For flere deilige veganske oppskrifter, ikke glem å sjekke ut Ellies to bestselgende veganske kokebøker her.