Chocolate Matcha Loaf

Kombinasjonen av matcha og sjokolade er utrolig god, denne må du bare prøve! Med sødme fra dadler og med olivenolje og linfrø for mye sunt fett. Toppet med et lag kokosyoghurtfrosting og friske bær. I tillegg er denne oppskriften fri for animalske produkter! Vegansk baking kan føles vanskelig for mange, men denne oppskriften beviser at du enkelt kan få en sunn vegansk kake som også er kjempegod!
 

Oppskrift av @elsas_wholesomelife

Resept:
Vegansk, melkefri, høy i fiber, sunt fett, lite sukker

Tørre ingredienser:
180 g hvitt mel
160g fullkornsspeltmel
2 ts bakepulver
1 ts bikarbonatbrus
1/2 ts salt
2 ss matcha pulver
1,2 dl kakaopulver

Våte ingredienser:
12 Medjool dadler (200g)
1 ss linfrø
0,8 dl olivenolje
2,8 dl kopp mandelmelk (hjemmelaget oppskrift fra e-boken min i butikkdelen av nettstedet mitt!)

Til dekorasjon:
250 g kokosnøttyoghurt (se etter en variant uten tilsatt sukker)
2,4 dl kopp friske bær
En håndfull kirsebær
Litt ekstra matcha pulver
Spiselige blomster, som tørkede roseblader (kun dekorasjon)

Chocolate Matcha Loaf

Gjør dette:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluftsovn) eller 200 grader (ikke varmluft) og kle en brødform med bakepapir (alternativt kan du steke i en sirkulær kakeform)
  2. Sikt alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
  3. Tilsett alle de våte ingrediensene i en blender og miks (pass på at dadlene er godt behandlet / glatte)
  4. Lag et hull i midten av de tørre ingrediensene og hell de våte ingrediensene fra mikseren over i bollen.
  5. Vend rundt de tørre og våte ingrediensene til det akkurat er blandet (merk: tiden det tar å blande det våte i det tørre skal være fort og ikke overarbeidet slik at brødet blir luftig og hever fint)
  6. Hell røren i bakeformen og sett direkte i ovnen.
  7. Stek i 45-50 minutter, sjekk etter ca 40 minutter, stikk et spyd og se om det kommer rent uten flekker.
  8. Ta ut av ovnen og la stå i formen til avkjøling i 20-30 minutter, ta deretter kaken ut av formen og sett på rist til avkjøling i ytterligere 20-30 minutter.
  9. For å dekorere, fordel kokosyoghurt over brødet, topp med friske bær, kirsebær, spiselige blomster (til pynt) og dryss over litt ekstra matchapulver.
  10. Spis og nyt!

    Chocolate Matcha Loaf

     For flere oppskrifter, sjekk ut @elsas_wholesomelife