Chocolate Matcha Loaf
Oppskrift av @elsas_wholesomelife
Resept:
Vegansk, melkefri, høy i fiber, sunt fett, lite sukker
Tørre ingredienser:
180 g hvitt mel
160g fullkornsspeltmel
2 ts bakepulver
1 ts bikarbonatbrus
1/2 ts salt
2 ss matcha pulver
1,2 dl kakaopulver
Våte ingredienser:
12 Medjool dadler (200g)
1 ss linfrø
0,8 dl olivenolje
2,8 dl kopp mandelmelk (hjemmelaget oppskrift fra e-boken min i butikkdelen av nettstedet mitt!)
Til dekorasjon:
250 g kokosnøttyoghurt (se etter en variant uten tilsatt sukker)
2,4 dl kopp friske bær
En håndfull kirsebær
Litt ekstra matcha pulver
Spiselige blomster, som tørkede roseblader (kun dekorasjon)
Gjør dette:
- Forvarm ovnen til 180 grader (varmluftsovn) eller 200 grader (ikke varmluft) og kle en brødform med bakepapir (alternativt kan du steke i en sirkulær kakeform)
- Sikt alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
- Tilsett alle de våte ingrediensene i en blender og miks (pass på at dadlene er godt behandlet / glatte)
- Lag et hull i midten av de tørre ingrediensene og hell de våte ingrediensene fra mikseren over i bollen.
- Vend rundt de tørre og våte ingrediensene til det akkurat er blandet (merk: tiden det tar å blande det våte i det tørre skal være fort og ikke overarbeidet slik at brødet blir luftig og hever fint)
- Hell røren i bakeformen og sett direkte i ovnen.
- Stek i 45-50 minutter, sjekk etter ca 40 minutter, stikk et spyd og se om det kommer rent uten flekker.
- Ta ut av ovnen og la stå i formen til avkjøling i 20-30 minutter, ta deretter kaken ut av formen og sett på rist til avkjøling i ytterligere 20-30 minutter.
- For å dekorere, fordel kokosyoghurt over brødet, topp med friske bær, kirsebær, spiselige blomster (til pynt) og dryss over litt ekstra matchapulver.
- Spis og nyt!
For flere oppskrifter, sjekk ut @elsas_wholesomelife