Forbindelse med naturen: hvordan stille inn på den naturlige verden

Vi har lenge sett på naturen som et sted for wellness og personlig utvikling. Det er natur rundt oss, fra den pulserende parken i nabolaget ditt, fuglene i trærne og i havets brusende bølger. Men visste du at det å virkelig ta tid til å koble seg til naturen har både fysiske og psykiske helsefordeler?


Forskning viser at det å tilbringe tid i naturen har vist seg å forbedre humøret vårt og redusere stress, kan heve bevisstheten vår, få oss til å føle oss jordet til røttene våre og utdype forbindelsen vår til jorden - selv om du bare er ute i 10 minutter. Her er noen av våre beste tips om hvordan du kan få kontakt med naturen og omfavne den naturlige skjønnheten til planeten vår!

Tren mindfulness ute
Begynn med å finne et rolig sted utenfor hvor du føler deg trygg og fokuser rett og slett på pusten din, strømmer inn og ut. Koble til alle sansene dine - hva hører, lukter og ser du? Stå barbeint på gresset, og kjenn hvordan det føles under føttene. Føl vinden, regnet eller solen på huden din, lytt til trærnes myke plystring og fuglelyder. Lukk øynene, ta noen dype åndedrag og vær oppmerksom på forbindelsen din til jorden.

Nyt av sollyset
Sollys produserer vitamin D, som er essensielt for vårt wellness, reduserer betennelser, styrer kalsiumnivået og støtter immunforsvaret. Forskning viser også at eksponering for sollys også kan senke blodtrykket. I en studie fra Sør-Korea ble det vist at tilstrekkelig sollys og utsikt over naturen fra kontorvinduet også økte arbeidsgleden og reduserte stress for kontoransatte. Så kom deg ut og nyt noen stråler, i minst 20 minutter om dagen, for å booste kropp, sinn og sjel!

Tren utendørs
En annen fin måte å koble seg til naturen på er å trene utendørs. Forskning viser at utendørs trening ikke bare er bra for ditt generelle velvære, men også forbedrer søvnen, øker humøret og reduserer stress. Prøv powerwalks, terrengløp, utendørs yoga, eller gjør noen kroppsvektøvelser i naturen. Utforsk dine lokale turstier, eller bare ta en rolig spasertur uten en agenda. Kroppen og sinnet vil takke deg!

Synkroniser med årstidene
For å fullt ut omfavne årstidene og holde seg i harmoni med naturen, prøv å observere årstidene nøye og feire dem, i stedet for bare å la dem gå forbi. Å spise i sesongen, næringsrik mat, omfavne endringen av fargene på bladene, gå på frukt- eller bærplukking, og observere de forskjellige dagslysrytmene og temperaturendringer er alle måter å føle seg mer i harmoni med den naturlige rytmen på.

Se soloppgang/solnedgang
Å se solen stå opp eller gå ned minner oss om å verne om de små øyeblikkene i livet. På aim’n er det å se soloppgangen eller solnedgangen en av våre favorittmåter å slappe av, ønske velkommen til en ny dag og uttrykke vår takknemlighet for i går. Ta noen minutter av dagen for å nyte skjønnheten i denne opplevelsen. Gå til favorittstedet ditt i byen eller på stranden og ta en mental pause og få et løft av melatonin og serotonin, våre «feel-good»-hormoner.

Gjør noe kreativt
Leter du etter ny kreativ inspirasjon? Å lage eller praktisere en hobby utendørs er effektivt for å få den kreative saften til å flyte og styrker forbindelsen til dine naturlige omgivelser. Eksperimenter med å male eller tegne det vakre landskapet mens du sitter på favorittstedet ditt, lag noe ved hjelp av steiner, skjell eller blader, fang det fantastiske landskapet med kameraet ditt, eller skriv ned noen positive bekreftelser eller følelser på ditt neste utendørseventyr.

Enten det er å få med seg solnedgangen, trene en svett utendørstrening eller et øyeblikk med meditasjon, det er så givende å koble til de naturlige omgivelsene. Det beste er at naturen er overalt. Det er gratis og alltid tilgjengelig - og du kan begynne å utdype forbindelsen din i dag. Vi håper du finner litt inspirasjon og nye vaner som hjelper deg regelmessig å få kontakt med vår vakre planet. Naturen kaller! 

SHARE THIS ON PINTEREST!