Ikigai - Den japanske hemmeligheten til å leve et målrettet og meningsfylt liv

Har du noen gang stoppet opp for å tenke på hvorfor du eksisterer ... formålet med livet ditt? Vi har alle noe som får oss til å stå opp om morgenen, noe som gir livene våre mening.

Ikigai, uttales "eekee - guy" er et konsept som kommer fra øya Okinawa i Japan, hvor innbyggerne har høyest forventet levealder i verden. "Iki" oversettes til "liv" og "gai" betyr verdi. Ved å søke dypt i oss selv og fokusere på selvrefleksjon, kan vi alle oppdage hva vår sanne grunn til å "være" er.

Hvorfor er det så viktig å finne vår Ikigai? Hovedgrunnen er selvfølgelig at vi alle fortjener å leve et målrettet og gledelig liv. I dagens verden er det mange som våkner og føler seg utslitt fra dagen før, går til en jobb de egentlig ikke liker og kommer hjem for å hvile, før de gjør alt igjen. Hvor er hensikten og gleden med det? Hvordan ville du følt om du kunne gjøre noe du brenner for, noe som gir deg energi og får deg til å stå opp om morgenen? Hvordan ville du følt det hvis du kunne våkne opp med erkjennelsen av at du gjør en enorm positiv innvirkning, ved å gjøre AKKURAT det du elsker mest? Det er viktigheten av å finne din Ikigai - slik at du kan skape dette utrolige livet for deg selv!
   

Ikigai består av en kombinasjon av fire hovedkvaliteter: hva du elsker, hva verden trenger, hva du er god på og hva du kan tjene penger på. Disse overlapper i fire kategorier: din lidenskap, ditt yrke, ditt oppdrag og ditt kall. Du ser kanskje på diagrammet og tenker for deg selv at du ikke aner hva din Ikigai er, eller hvordan du i det hele tatt ville finne den. På den annen side vet du kanskje allerede innerst inne hva hensikten med livet ditt er. I så fall, følg den følelsen og gi aldri opp Ikigai. Det er her magien er!

Ikigai - the Japanese secret to living a purposeful and fulfilling life

Din mening med livet trenger ikke å handle om "endemålet" og det trenger ikke å handle om destinasjonen. I dagens samfunn hører vi mye snakk som "Jeg vil være glad når jeg tjener mer penger" eller "Jeg vil føle meg glad når jeg kjøper denne bilen eller huset." Mye av tiden streber vi etter en destinasjon eller et sluttmål med tanken om at vi først vil være lykkelige når vi har nådd disse målene. Vi er her for å minne deg på at livet ikke trenger å være slik. Din mening med livet trenger ikke å være en "destinasjon" eller et "endemål" - den kan rett og slett gjennomleves hvert øyeblikk.

Det er vanlig at folk lever hele livet og gjør ting som ikke gir dem energi. Hensikten med livene våre kan lett gå tapt i hva foreldrene våre vil at vi skal gjøre, hva vennene våre vil at vi skal gjøre, og til og med hva samfunnet forteller oss at vi skal gjøre.

Har du noen gang tatt deg tid til å faktisk spørre sjelen din hva det er som løfter deg opp og hva du føler deg kalt til å gjøre? Ta en pause her. Ta tre dype pust... inn gjennom nesen og ut gjennom munnen, og land i nuet. Spør deg selv: hva sier hjertet ditt? Er det noe du alltid har følt deg kalt til å gjøre? Hva er det du elsker å gjøre mest i hele verden? Hvis du kunne våknet i morgen og levd den perfekte dagen, hvordan ville den sett ut? Hvordan ville morgenen din se ut? Hva ville du hatt på deg? Hva ville du gjort for din egen skyld? Hvordan ville du følt deg?

Å oppdage Ikigai er ikke en enkel eller rask prosess. Det krever viljestyrke og utholdenhet. Ta en dagbok og en penn og skriv lister for hvert av spørsmålene nedenfor, og reflekter deretter over det du har skrevet. Begynn å leve i svarene du har skrevet ned, og start reisen mot å finne din Ikigai.

Hvordan vil din perfekte dag se ut?

Hva elsker du å gjøre?

Hva gir deg mest glede?

Hva elsket du å gjøre da du var barn?

Hva er du god på?

Hva ber folk deg hjelpe dem med?

Hva inspirerer deg?

Hvem inspirerer deg?

Hva brenner du for å påvirke?

Jobber du med noe som passer til din Okigai?

Hvordan kan dine ferdigheter bli din inntektskilde?

Hvilken jobb kan du gjøre lidenskapen din om til?

Ikigai - the Japanese secret to living a purposeful and fulfilling life

Gratulerer! Du har nettopp tatt det første skrittet mot å finne din Ikigai. Det er greit hvis du til å begynne med bare kan bruke små øyeblikk av livet ditt på å fokusere på Ikigai, vær konsekvent med dette og store muligheter vil følge. Her er våre tre beste tips for reisen din:

  1. Ha det gøy! Sett av tid til å gjøre flere av tingene du elsker og gjør ditt beste for å finne glede i livets små øyeblikk. Gjør moro til en prioritet i den ukentlige rutinen din, det spiller ingen rolle om det er 5 minutter eller 5 timer - bare å kose deg og leve gjennom energien i spillet vil drive deg mot å finne din Ikigai.
  2. Lytt til hva hjertet ditt sier, og handle etter det! Den hjelper deg med å finne de tingene du liker best å gjøre, og er et flott utgangspunkt for å finne din Ikigai.
  3. Stol på processen. Som vi nevnte ovenfor, tar det tid og besluttsomhet å finne din Ikigai, så det er veldig viktig å ha tillit til processen. Stol på reisen din og fremfor alt, bygg tillit til deg selv og ha selvtillit på at alt er mulig - og nyt å se drømmelivet ditt utvikle seg!