Wellness talk med: @bydidem

Vi hadde en liten samtale med den finske fashionistaen, entreprenøren og content skapare Didem Özgün, @bydidem. Vi fikk se historien hennes, hva som får henne til å smile og hva hun ville si til sitt 16 år gamle jeg.

Navn: Didem
Alder: 34
By: Helsingfors / Stockholm
Familie:
 Luca, min 9 år gamle sønn
 Rolf - hunden min
 Antti - kjæresten min
 Mamma, pappa, to søstre

Hvem er Didem Özgün?
Jeg er en person som liker de små og store tingene i livet. En livselsker som gir alt, følelsesmessig, åndelig og fysisk. Jeg er en og elsker fleksibiliteten som følger med jobben min. Jeg tar ikke meg selv for seriøst og lever et spontant liv. Jeg er en tidsoptimist – spør mine nærmeste venner og familie så vil du forstå.

Fortelle din historie?
Jeg startet som livsstils- og moteblogger tilbake i 2012, men de som startet som hobby ble raskt fulltidsjobb da jeg begynte å skrive for finske Cosmopolitan og Elle, samtidig som jeg utviklet min personlige merkevare, spesielt på sosiale medier. Nå jobber jeg hovedsakelig med Instagram som @bydidem.

De beste i mitt liv er:
Akkurat nå er jeg glad på alle fronter i livet mitt. Jeg våkner hver morgen og føler meg rolig og stabil, noe som er et resultat av valgene jeg har tatt i løpet av min karriere. Utenom det er jeg veldig forelsket i kjæresten min og kan knapt komme meg etter det nye eventyret vårt i Stockholm. 

Hva vil du si til ditt 16 år gamle jeg?
Vær sterk, stol på magefølelsen din og ta deg tid til å finne ut hva du vil gjøre eller bli. Du trenger ikke å ha hele livet klart for deg ennå. Våg å forlate tryggheten din og gjør feil. Du lærer og blir sterkere av dem. Av egen erfaring kan jeg si at ingenting i livet mitt faktisk ble som jeg hadde planlagt. Lev livet fullt ut og nyt reisen. 

Hva gjør du for å bli frisk?
Jeg trenger mye fritid – det er slik jeg lader batteriene.

Når du har en dårlig dag...?
Jeg mediterer, hører på god musikk og tar en badstue. Jeg tillater meg også å ha dårlige dager nå og da. Sånn er livet og det er greit.

3 ting du er takknemlig for?
Jeg er takknemlig for balansen jeg har funnet i livet mitt, gjennom en vellykket karriere og en kjærlig familie/venner. Det har vært en lang reise for meg å komme dit jeg er i dag, og det er derfor jeg er takknemlig for alt jeg har oppnådd så langt. Ord kan ikke beskrive hvor stolt jeg er av sønnen min, Luca. Å være mor er den største gaven av alle. Det er en kjærlighet som aldri slutter å vokse.

Wellness talk

Hva er du mest stolt av ved deg selv?
At jeg turte – Jeg er stolt over at jeg har våget å komme meg ut av komfortsonen og gå ut i livet. Jeg har tatt store avgjørelser og endringer i livet mitt som har formet meg til den jeg er i dag.

Hva får hjertet ditt til å smile?
Vel, akkurat nå hadde jeg en «Facetime-samtale» med kjæresten min. Han vet hvordan han skal få meg til å le og kan alltid muntre meg opp.

Ditt beste wellness tips?
Jeg oppfordrer alle til å ta seg tid til selvrefleksjon, uten å være for kritiske til seg selv. Jeg har noen daglige rutiner som jeg ikke vil gå på akkord med, som for eksempel hudpleierutinen min. Jeg kan tilbringe timer på badet mitt og skjemme meg bort. Sist men ikke minst, omgi deg med mennesker som løfter deg opp og gir deg mer enn de tar.

Hvordan lever du en aktiv livsstil?
Det er naturlig for meg å leve aktivt. Det gir meg energi. Oppmuntre og utfordre deg selv, spesielt hvis du føler deg litt nedfor og sliten. Følelsen etter en god treningsøkt er uslåelig! Det er en kjedereaksjon: når du beveger deg og har en aktiv livsstil, velger du oftere sunn mat, noe som fører til god søvn og så videre.

Beste treningstips?
Ta deg tid til å prøve ulike treningsmetoder for å finne ut hva du liker best. Trening skal være gøy! 

Beste life hack?
Sjekk ut min Instagram @bydidem under høydepunkter for å se det beste life hacket på hvordan du skjærer en appelsin. Det vil forandre livet ditt!

Fire ting som best beskriver deg?
Sjenerøs
Empatisk
At jeg ikke tar meg selv så høytidelig
Tidsoptimist

Hva inspirerer deg?
Jeg blir inspirert av mennesker som følger drømmene sine og gjør dem til virkelighet. Jeg blir også inspirert av mennesker som utstråler positiv energi.

Hva er dine interesser?
Jeg brenner for å utvikle min personlige merkevare og friheten og kreativiteten som dette området gir meg.

Hva er alltid i kjøleskapet ditt?
Frukt! 

Hva spiser du til frokost?

Kaffe med havremelk, ferskpresset appelsinjuice, frukt og bær. Egg på forskjellige måter sammen med avokado. Jeg elsker også fetaost og vannmelon sammen. Legg fersk mynte på toppen som en siste touch!

Wellness talk