Hvordan lage en ny treningsrutine - våre 5 beste tips!

Er du klar for en ny, sunn treningsrutine? Å komme i gang kan være vanskelig i begynnelsen, men disse enkle tipsene vil holde deg motivert når du begynner å trene. Her er våre fem beste treningstips som får treningen din til å føles både morsom og bærekraftig!

Sett realistiske mål
Husk at det å skape en sunn vane ikke skjer over natten, og det kan ta tid å oppnå resultatene du sikter mot. Hvis du har et spesifikt treningsmål du ønsker å oppnå, prøv å dele det ned i mindre mål som føles realistiske. Å oppnå disse mindre målene vil motivere deg til å holde fast i den nye rutinen din – selv på dager du ikke har lyst.

Være konsekvent
Å skape en konsekvent rutine kan hjelpe deg å bli den beste versjonen av deg selv. Hvilken tid på dagen fungerer best for deg å trene? Minn deg selv på å bare konkurrere mot deg selv, og at alle var nybegynnere en gang i tiden. Bygg en bærekraftig treningsvane ved å begynne i det små, ta det forsiktig og husk at det kan ta noen uker før trening føles som en naturlig og morsom del av hverdagen din.

 

Tren sammen
Trening er morsommere sammen! Å trene med en venn eller et familiemedlem vil ikke bare bidra til å holde hverandre motiverte og inspirerte, men vil også redusere risikoen for å gå glipp av en planlagt treningsøkt. Så kontakt en venn og oppdag en ny type trening sammen. Kanskje du vil begynne å løpe, prøve Pilates eller begynne å trene styrke på treningssenteret?

Ikke glem vann
Ikke glem å drikke mye vann – spesielt før, under og etter trening. Å drikke nok vann vil forbedre ytelsen og energien din, spesielt hvis du trener under varme forhold eller over lengre tid.

Prøv noe nytt
Utfordre deg selv og kroppen din ved å prøve ulike typer treningsøkter og aktiviteter. Dette hindrer deg i å kjede deg og er en morsom måte å prøve noe du aldri har gjort før. Kanskje kampsport, vektløfting eller tennis blir din nye favoritthobby?

-----

Håper disse treningstipsene har inspirert deg til å skape en ny sunn vane. Lykke til med treningen!