Kickstart morgenen med å skrive dagbok!

Skrive inspirasjon og ideer

Vil du starte dagen på den beste måten? Å skrive en morgendagbok er en fantastisk rutine for å sette tonen for dagen, komme inn i riktig tankesett og la tankene flyte på papiret. Å skrive har vist seg å inspirere til dyp refleksjon, gi deg innsikt i tankegangen din og øke trivselen. Trenger du inspirasjon til å komme i gang med å skrive? Her er seks forskjellige inspirerende spørsmål for å starte dagen på riktig måte og få kreativiteten til å flyte.

Hvorfor bør du begynne å skrive en morgendagbok?
Skriving er et kreativt verktøy for selvutvikling og stressmestring. Å skrive daglig i 10-15 minutter vil hjelpe deg å forberede deg mentalt på dagen og holde styr på tankene dine. Forskning viser at å skrive bare 15 minutter om dagen tre ganger i uken kan bidra til å redusere stress.

Start med å sitte på et behagelig sted. Velg et spørsmål nedenfor og still klokken på femten minutter. Skriv ned spørsmålet øverst på siden og la så tankene og pennen flyte fritt. Hvis du føler deg inspirert og ønsker å skrive litt lenger om et bestemt emne, gå for det. Her er noen enkle spørsmål for å starte inspirasjonen og refleksjonene.

 

Hva gleder jeg meg mest til i dag?
Tillat deg selv å føle og uttrykke din begeistring for noe i dag – enten det er en stor begivenhet eller bare en liten glede i hverdagen.

På slutten av dagen vil jeg føle...
Å starte morgendagboken med dette spørsmålet vil hjelpe deg med å fokusere på hvordan du vil planlegge dagen fremover. Bruk journalen din til å skrive ned en plan for dagen og lag en liten handlingsplan for å oppnå den følelsen du ønsker.

I dag er jeg takknemlig for...
Her kommer en liten takknemlighetspåminnelse! Skriv ned noen få ting du føler deg takknemlig for i dag - store eller små. Det kan være helsen din, familien din, partneren din, kjæledyret ditt eller vennene dine.

Noe jeg er nysgjerrig på å lære mer om i dag er...
Dette spørsmålet vil hjelpe deg å virkelig tenke på hva som har vakt interessen i det siste. Er det et nytt språk, et sted du vil besøke, eller en ny hobby? Skriv ned noen ideer og hva du kan begynne å gjøre i dag for å lære mer om din nye interesse.

I dag velger jeg...
Skriv ned et par ting du vil velge å gjøre eller føle i dag. Velger du å føle lykke, takknemlighet, en annen følelse eller velger du kanskje å ta tak i noe i dag som du har utsett en stund?

Hva er én ting jeg kan gjøre i dag for å komme nærmere mitt største mål i livet?
Her er en forespørsel som kan hjelpe deg å bryte ned dine største drømmer og mål i mindre trinn som føles mer håndterbare – og minner deg på hvor du skal! Morgendagboken din kan sees som et kart over fremgangen din.

Vi håper disse enkle spørsmålene hjelper deg å føle deg inspirert, motivert og klar for det dagen har å by på. Nyt den herlige nye morgenrutinen din!

SHARE THIS ON PINTEREST: