8 måter å øke selvtilliten din på

Selvfølelse er noe vi bygger opp gjennom livet, og det er helt naturlig at det halter. Men visste du at det er vaner og flere små ting du kan gjøre for å forbedre selvtilliten og øke trivselen? Her er noen av favoritttipsene våre for å øke selvtilliten din – og bli en bedre og sterkere utgave av deg selv. 

Invester i ditt velvære
Ta deg tid til å prioritere deg selv, de tingene som gjør deg glad og gir deg energi. Gi energi til kropp og sjel med god og næringsrik mat, trening og hvile. Å gjøre en fysisk aktivitet som du liker er en fin måte å investere i helsen din, enten det er powerwalks, lagsport, dans eller styrketrening. Å få nok hvile og søvn er også viktig, da mangel på søvn har stor innvirkning på velvære både fysisk og psykisk. Det er utrolig hvor stor forskjell en god natts søvn kan ha – hele holdningen din kan endre seg! Mål å få minst syv eller åtte timers søvn per natt.

Øv på å snakke positivt til deg selv
De du sier til deg selv, eller din interne dialog, påvirkes av underbevisstheten din og avslører dine tanker, tro og ideer. Hvis du føler at du lett faller inn i et negativt tankemønster, prøv å snu tankene dine til noe positivt i stedet. Her er noen eksempler på hvordan du kan begynne å snakke positivt til deg selv:

- I stedet for å si "Jeg kan ikke gjøre dette" eller "Dette er helt umulig", prøv å minne deg selv på at "Jeg kan gjøre dette" eller "Alt jeg trenger å gjøre er å prøve."

- I stedet for å si "Jeg kan ikke gjøre noe riktig" når du gjør en feil, minn deg selv på at "Jeg kan gjøre det bedre neste gang" eller "Jeg har lært noe av denne opplevelsen."

  Feir de små tingene i livet
  Å feire de små tingene i livet er en fin måte å bygge opp selvtilliten og selvfølelsen på. Det er lett å fokusere på de negative tingene som skjer i livet ditt, og glemme alle de gode tingene. Prøv å skrive ned tre ting du har gjort bra på slutten av hver dag før du legger deg. Finn enkle måter å belønne og feire deg selv for alle de fantastiske tingene du gjør hver dag, på den måten er du ett skritt nærmere å oppnå drømmene dine!

  Sett håndterbare mål
  Å ha mål, store og små, er viktig for at du skal føle at du går videre i livet. Ta deg tid til å reflektere over hva som er viktig for deg og hva slags ting du ønsker å oppnå. S.M.A.R.T-modellen er en effektiv måte å tydelig definere dine mål, og står for Spesifikk, Målbar, Akseptert, Realistisk og Tidsbestemt. Reflekter over dette mens du skriver ned målene dine. Ikke glem å feire når du har oppnådd hvert mål – stort og smått!

  Endre en vane
  Å gjøre en endring i rutinen eller endre en vane er en annen måte å øke selvtilliten din på. Start med mindre vaner, som å drikke et glass vann umiddelbart når du våkner eller legge deg en time tidligere enn vanlig, og sørg for å gjøre denne nye vanen i en hel måned. Husk å skape vaner som er realistiske og la det ta tid. Følelsen når du lykkes med dine nye vaner og rutiner er uslåelig!

  Gjør noe fint for andre
  Å gi noen en hjelpende hånd kan hjelpe oss å flytte fokuset bort fra oss selv for en stund, og lære oss å føle oss mer takknemlige for det vi har. Å gjøre en forskjell for noen andre er en god følelse! Åpne døren for noen, engasjer deg som lærer eller mentor i et fag du er ekstra god på eller fiks kaffe til naboen. Husk at snille handlinger ikke trenger å være store eller kompliserte. Du kan gjøre noens dag, og din snille handling vil også påvirke selvtilliten din.

  Være snill mot deg selv
  Vi har en tendens til å være ekstra negative mot oss selv når ting ikke blir som vi håper. Husk å behandle deg selv med den samme vennligheten og oppmuntringen som du ville gitt en god venn. Livet er en reise og selvtilliten vår svinger hele tiden, så vær tålmodig, la ting ta tid, tenk positivt og vær snill mot deg selv.

  Omgi deg med positive mennesker
  Hvem vi omgås har stor innvirkning på våre tanker og holdninger, så sørg for å omgi deg med mennesker som løfter deg opp og vil ditt beste. Ta et øyeblikk og tenk på hvordan venner, familie og kolleger får deg til å føle deg. Løfter de deg opp og aksepterer deg for den du er? Tilbring din verdifulle tid med mennesker som har en positiv holdning, bidrar til å bygge opp selvtilliten din og liker deg for den du er.

  Ved å investere i ditt wellness, bygge positive og meningsfulle relasjoner, være snill mot deg selv og sette deg håndterbare mål, kan du oppnå alt du ønsker i livet. Husk at det kan ta tid å bygge selvtillit, så vær snill mot deg selv. Vi tror på deg!