Lemon Boost - fem helsefordeler med sitroner

When life gives you lemons, make lemonade! 

Visste du at denne lille gule frukten er en av de sunneste fruktene som finnes? Sitroner er fulle av vitaminer og antioksidanter, og å inkludere dem i ditt daglige kosthold kan forbedre hjertehelsen, senke blodsukkeret og redusere risikoen for sykdom. Her er fem helsefordeler med sitroner!

Full av vitaminer og mineraler
Sitroner er en av de beste kildene til vitamin C, fiber og jern. Forskning viser at å spise frukt og grønnsaker rike på vitamin C kan redusere risikoen for hjerneslag og hjertesykdom. Vitamin C kan også styrke immunforsvaret ditt og kan bekjempe infeksjoner. En hel sitron gir omtrent 31 mg vitamin C, som er 51 % av det daglige referanseinntaket (RDI).

Forbedrer hjertehelsen
Sitron er rik på kalium. Å spise en diett med mye kalium kan senke blodtrykket og forskning viser at dette kan ha positive effekter på hjertehelsen.

   

Øker stoffskiftet
Å drikke et glass vann med sitron på tom mage er en god måte å starte dagen på. Sitronvann kan gi kroppen en ekstra energiboost og setter i gang stoffskiftet.

Holder kroppen hydrert
Drikker rike på elektrolytter holder deg hydrert lenger enn vanlig vann. Å drikke sitronvann er derfor et utmerket alternativ for å hjelpe deg med å opprettholde væskenivået i kroppen.

Forbedrer fordøyelsen
Å legge til noen sitronskiver i varmt eller kaldt vann er en fin måte å øke fordøyelsen på. Sitron kan redusere symptomene på halsbrann og sure oppstøt og kan forbedre fordøyelsesproblemer som forstoppelse, oppblåsthet og kvalme.

Enkle måter å bruke sitron på

  • Press litt sitronsaft på favorittsalaten din
  • Tilsett sitron til teen din for litt ekstra smak og helsefordeler
  • Drikk sitronvann om morgenen for å øke stoffskiftet og hjelpe deg å holde deg hydrert
  • Unn deg selv en klassisk limonade med økologisk sukker/sukker alternativ

La deg inspirere av vår nye farge: Lemonade!