Goodbye bad habits, hello fresh start

Hvordan bryte vaner og erstatte dem med nye

Er det på tide med en ny start? Vi har alle vaner i livet som vi ønsker å endre. Her er våre beste tips til hvordan du kan identifisere ulike vaner i livet ditt, finne nye, bedre vaner og forbedre ditt wellness! 

Identifiser vanene dine
Å være bevisst på dine dårlige vaner er det første trinnet for å starte en endring. Tenk på en vane du vil endre og tenk på følgende:

Hva trigger vanen og får deg til å starte den?

Når og hvor skjer den dårlige vanen din?

 

Identifiser dine triggers
Merker du at din dårlige vane vanligvis skjer etter en annen aktivitet, på et bestemt tidspunkt på dagen eller i en bestemt situasjon? Å identifisere hva som utløser vanen er et viktig skritt for å bryte den. Prøv å identifisere disse og unngå dem så mye som mulig for å gjøre det lettere for deg selv å lykkes med å bryte vanen.

Finn en ny vane å erstatte den dårlige med
Sørg for å planlegge på forhånd hvordan du skal håndtere kjedsomhet eller stress som kan oppstå når du slutter med den dårlige vanen. Lag en plan for deg selv og følg formelen «Hvis jeg blir fristet til å ________, så vil jeg _________ i stedet, og finne en erstatning for vanen din som du kan gjøre i stedet. For eksempel kan det å legge igjen en bok eller avis på bordet oppmuntre deg til å gjøre en annen aktivitet i stedet for å bare sitte og bla gjennom sosiale medier  

Få hjelp fra venner
Trenger du litt ekstra motivasjon for å kunne bryte den dårlige vanen din, eller inspirasjon til å finne en ny, bedre vane? Del tankene dine med en venn eller et familiemedlem og arbeid sammen for å bryte dine dårlige vaner. På den måten kan dere holde hverandre ansvarlige, heie og booste, og feire suksessene deres sammen. 

Start small and reward yourself
Å bryte en dårlig vane skjer ikke over natten. Det tar både tid og krefter, og du må kanskje prøve flere ganger før du lykkes. Vær tålmodig med deg selv og sørg for å belønne deg selv underveis, og feire selv de minste gevinstene! 

Vi håper disse tipsene har inspirert deg til å reflektere over dine ulike vaner i livet og identifisere de du ønsker å legge igjen. Lykke til med å skape nye, sunne vaner. Vi tror på deg!