Kroppens største organ - tips for hvordan du best ta vare på huden din

Visste du at huden er kroppens største organ? Vår hud, hår, negler og kjertler er en del av integumentærsystemet, hvis funksjon er blant annet; temperaturregulering, immunforsvar, sårtilheling, UV-beskyttelse, vitaminproduksjon og følelse. Hudens primære oppgave er å beskytte kroppen vår mot ytre faktorer, og å holde alt inne, selvfølgelig!

Å ta vare på huden vår er derfor en viktig del av vår generelle helse. Her er noen tips med små vaner som du kan implementere i hverdagen for å regulere huden din og gi den næring og glød.

HER ER VÅRE BESTE TIPS FOR Å TA VARE PÅ HUDEN DIN:

FUKTIGHET
Ved å fukte kroppen din fra innsiden og ut, bidrar du til å gi næring til huden din. Når du drikker vann holder du kroppen hydrert og frisk, både innvendig og utvendig. Ved å drikke mer vann bidrar du også til å fjerne giftstoffer fra kroppen gjennom urinen, i stedet for at de kommer ut gjennom porene våre. Som et supplement til indre hydrering kan kroppen noen ganger trenge hjelp med ekstern hydrering. Da kan de hjelpe til med å smøre seg inn med en naturlig fuktighetskrem.

SØVN OG STRESS
Du har sikkert hørt ordtaket «skjønnhetssøvn», og det er faktisk sant når det kommer til huden din. Når vi sover hviler kroppen vår og kan reparere seg selv. "Under søvn øker hudens blodstrøm og kroppen gjenoppbygger kollagen og reparerer skader fra UV-eksponering, noe som reduserer rynker og aldersflekker." Å sørge for at du får nok søvn vil ha en positiv innvirkning på ditt generelle velvære, så vel som din hudhelse.

Å håndtere stress er like viktig som å håndtere søvn når det kommer til hudpleie. Stress kan forårsake endringer i proteinene i huden din, noe som bidrar til at huden blir mindre elastisk og kan resultere i tidlige aldringstegn, som poser under øynene, rynker og fine linjer. Ved å redusere stresset i hverdagen vil du positivt påvirke din generelle livsstil, ditt velvære og din hud.

BESKYTTELSE MOT SOLEN
Å bruke solkrem er en viktig nøkkel for å beskytte huden din. Solen produserer UV-stråling som kan forårsake solbrenthet og tidlige tegn på aldring, og er en av faktorene som kan forårsake kreft. Det er derfor viktig at vi beskytter huden vår mot solen så mye som mulig, både for å redusere disse skadelige risikoene, men også for å opprettholde hudens naturlige utstråling. Vi anbefaler alltid å bruke SPF når du utsettes for sol, holde deg i skyggen midt på dagen når solen står på det høyeste og bruke klær og solhatt som dekker den utsatte huden for ekstra beskyttelse mot solens stråler.

KOSTHOLD OG SUNT FETT
En annen måte å ta vare på huden fra innsiden og ut er gjennom kostholdet. Ved å redusere inntaket av bearbeidet mat og unne deg et sunt kosthold, kan du påvirke hvordan kroppen og huden din føles. Forskning har vist at å spise mat med mye sunne fettsyrer kan ha stor innvirkning på huden din og er viktig for å opprettholde hudens helse. Antioksidanter er også gunstige for huden, og finnes i matvarer som kakao, blåbær, gojibær og grønnkål. Forskning viser at antioksidanter kan hjelpe huden til å reparere seg selv og har mange fordeler for hudhelsen vår. 

                                                                       

SHARE THIS ON PINTEREST: