Tre Måter Å Bruke Yogablokker for Å Strekke Musklene

Visste du at daglig stretching kan bidra til din fysiske og mentale helse? Å strekke og gjøre yoga er en av våre favorittmåter å hvile og lade opp batteriene på. Vi synes det er den perfekte aktiviteten for å fokusere på nåtiden og virkelig lade opp – i sinn, kropp og sjel. Enten du har en time eller bare fem minutter, er tøying den perfekte aktiviteten for å starte og fokusere på kroppen og pusten.

aim’n teamplayer Nickee er en sertifisert yogalærer og vil vise favorittstillingene sine ved hjelp av yogamatten og yogablokkene nedenfor. Nickees tre favorittposisjoner med yogablokker er “cross-legged sitting asana”, “the crow pose” og “the half moon pose”. Stillingene kan tilpasses fra nybegynnernivå til avansert nivå – perfekt enten du er helt fersk innen yoga, eller ønsker å ta yogapraksisen til neste nivå.

3 Ways To Use Yoga Blocks To Stretch Your Muscles

Cross-legged Sitting Asana (Sukhasana)

Denne stillingen er perfekt hvis du er helt ny innen yoga og stretching. Hovedformålet med sukhasana er å ende opp i en meditativ tilstand. I denne stillingen er det fordelaktig å sitte på en yogakloss for å vippe bekkenet og avlaste trykket på korsryggen. Stillingen bidrar til å roe sinnet og gir deg en fredfull følelse.

3 Ways To Use Yoga Blocks To Stretch Your Muscles

Half Moon Pose (Ardha Chandrasana)

Denne stillingen er en stående asana, og er flott for å styrke og strekke musklene. Half Moon Pose styrker lårene, magen, anklene og setemusklene. Den åpner også og strekker bryst og skuldre, forlenger ryggraden og styrker overkroppen gjennom en vridning. Å bruke en yogablokk er bra for støtte og balanse. Sørg for at den jordede foten din vender mot toppen av matten med foten, kneet, hoften og skuldrene i samme linje. Sørg for at den hevede foten din er bøyd og aktiv. Brystet og overkroppen er vridd opp, mens du vrir hoftene.

3 Ways To Use Yoga Blocks To Stretch Your Muscles

Crow Pose (Bakasana)

Denne stillingen er mer avansert og er en god balanseøvelse. Bruk blokken til å stå og sitte på huk mens du legger knærne på triceps. Len hoftene mot taket og aktiver magemusklene. Press ned i bakken med hendene og pass på at du bruker alle fingrene for å forbedre balansen. Denne posisjonen er flott for å forbedre balansen så vel som din generelle kroppsstyrke.

Nå när du har fått noen stretching tips, utfordrer vi deg til å sette av litt tid i løpet av uken til å virkelig ta vare på kroppen din. Fem minutter er nok hvis det er alt du har, eller du tar deg tid til en lengre økt. Demp stearinlyset, tenn et duftlys eller brenn noen eteriske oljer og spill beroligende musikk for å roe ned. Stretching er flott for kroppen din, men også for sinnet ditt. Lad batteriene, ta deg tid til hvile og restitusjon og ha en helt fantastisk dag. Du er verd det! 

3 Ways To Use Yoga Blocks To Stretch Your Muscles