Positive Effekter Av Daglig Bevegelse

The Positive Effects of Moving Your Body Daily

Det er mange fordeler med å bevege kroppen din daglig, og vi vil gjerne utfordre deg til å gjøre trening til en del av din daglige rutine.
Å introdusere en form for trening i din daglige rutine kan forbedre livet ditt på mange måter. Trening betyr ikke at du må rive av en styrke- eller treningsøkt syv dager i uken, eller å presse kroppen til det ytterste hver gang. Ved å bevege oss, selv om det bare er litt, gir vi kjærlighet og energi til kroppen og hjernen vår!

Her er noen positive effekter av å bevege kroppen din daglig:

Forbedrer humøret ditt

Trenger du litt glede og energiboost er trening og bevegelse en fantastisk og naturlig måte å gjøre det på. Forskning har vist at når du beveger kroppen frigjøres endorfiner. Endorfiner er kjemikaliene som produseres naturlig av kroppene våre, de har vist seg å ikke bare lindre smerte, men også øke humøret. Studier viser at i tillegg til bedre humør, gir endorfiner også en rekke andre fordeler for kroppen vår, som å redusere stress, depresjon og angst og kan også bidra til et forbedret immunforsvar og bedre hukommelse.

En sterk og sunn kropp

Ved å bevege kroppen styrker vi muskler og bein, noe som har stor innvirkning på balanse, koordinasjon og utholdenhet. I tillegg til dette har studier vist at trening også har en stor fordel på vårt kardiovaskulære system, ved å redusere noen store risikofaktorer som høyt blodtrykk og overvekt.

En fin måte å tømme sinnet og leve i nuet

Tempoet i dagens samfunn er svært høyt og mange lever et hektisk liv som gjør at det noen ganger kan være vanskelig å leve i nuet og skru av tankene. Trening kan være en god måte å rense tankene på, det kan også være greit å utfordre seg selv til å prøve en ny sport eller en ny treningsøkt hvor man virkelig må konsentrere seg. Når du gjør dette, må du fokusere på det du faktisk gjør og bare være der og da.

The Positive Effects of Moving Your Body Daily

Her er våre fem beste tips for å leve en aktiv livsstil.

Planlegg din "bevegelse" tid!

Dette vil se annerledes ut for alle, og det er ingen rett eller galt. Basert på din egen livsstil og dine personlige mål og hvordan du kan bringe bevegelse kontinuerlig inn i livet ditt. Du kan f.eks. ha ulike mål for hvor mange ganger du vil bevege kroppen din per uke, eller skriv en liste over aktiviteter du vil gjøre hver måned og fullfør dem når det føles bra.

Gjør det praktisk og enkelt

Trening trenger ikke å ta mye tid eller være ekstremt hardt, du kan fordele bevegelsestiden over små øyeblikk gjennom dagen. Sitter du ved dator og jobber, er en ti minutters pause midt på dagen for å strekke ut, en enkel måte å få bevegelse på. Andre enkle måter kan være å sykle til jobben eller ta trappene i stedet for heisen. Det viktigste er bevegelsen! 

Lag en trenings date 

Kombiner to gode ting. Bestem med en venn eller et familiemedlem og møt over en kaffe og en powerwalk. Noen andre ting vi elsker å gjøre med venner og familie er eventyr i naturen, sykling eller å gå til svømmebassenget eller en lekeplass. Trening blir så mye morsommere hvis du har noen å gjøre det med! 

Lag et team som booster hverandre 

Finn en ny venn som også er interessert i trening og fysisk aktivitet. Lov hverandre å inspirere og motivere hverandre, sett deg noen mål, del dem med hverandre og vær hverandres heiagjeng! 

Ha det gøy!

Fokuser på tingene du ELSKER å gjøre! Det er ingenting verre enn å gjennomføre en treningsøkt som du virkelig ikke har lyst til. Lytt til ditt hjerte og kropp. Spør deg selv hva du har lyst til å gjøre og hvor mye energi du har. Hvis du føler deg energisk, prøv noe nytt som boxing, zumba eller en hiit-class. Hvis du føler et behov for å ta det med ro, prøv yoga eller gå en rolig tur i naturen. Husk at reisen er viktigere enn destinasjonen, så bare fokuser på å ha det gøy på veien!

The Positive Effects of Moving Your Body Daily