Hva er self love?

For oss betyr self love å ta vare på ens sinn, kropp og sjel. Det betyr å omfavne opplevelsene som har formet deg til den du er. Self love er å se deg selv i speilet og vite at du er god som du er, du er vakker, du er sterk og du er god nok!

Å ha self love og å forstå sin egen verdi er grunnlaget for hvordan vi behandler oss selv og i det lange løp hvordan vi lar andre behandle oss. Når vi forstår vår egen verdi, betyr de også at vi stiller høyere krav til vår egen lykke og velvære, at vi ikke nøyer oss med mindre enn vi fortjener.

Hei fine du!

I dagens samfunn er det mange faktorer som spiller inn når det gjelder å kunne føle self love og egenverd. Det kan noen ganger være vanskelig å ikke sammenligne oss med andre vi ser på nettet, noe som kan ha innvirkning på hvordan vi verdsetter oss selv.

Derfor kommer her en påminnelse til deg: Du er fantastisk akkurat slik du er!  

Du leser kanskje dette og tenker for deg selv at det du egentlig ønsket å føle på den måten om deg selv, men ikke vet i hvilken ende du skal begynne? Vi er her for å gi deg noen tips som virkelig har hjulpet oss på veien, men først og fremst vil vi minne deg på at self love begynner med å forstå sin egen verdi.

Det handler om å legge merke til de små tingene og begynne å sette pris på dem, som hvordan kroppen din hele tiden jobber for å holde deg i live mens du gjør tingene du elsker.

Gi deg selv et øyeblikk til å gjøre en kroppsskanning, en øvelse der du jobber med å sette pris på hver tomme av deg selv. Tenk på hvordan øynene dine lar deg se verdens skjønnhet og hvordan munnen lar deg smake deilig mat. Hvordan nesen din lar deg lukte favorittduftlysene dine eller nybakte brød. Tenk på hvordan du har lært å lese, skrive og snakke. Ta deg tid til å gjøre denne skanningen over hele kroppen og legg merke til hvor utrolig du egentlig er.

Dette er en øvelse vi elsker å gjøre daglig, å bare ta noen minutter av dagen vår til å ligge i stillhet og virkelig sette pris på oss selv og alt vi er. Hvis du fortsetter å sette mer og mer pris på deg selv, vil du sakte begynne å føle at følelsen for din egen verdi vokser, noe som fører til self love.

Her er noen andre ting vi elsker å gjøre for å implementere self love  i hverdagen vår:

  • Næring til sinnet, kroppen og sjelen — ved å nære kroppen med god mat, ta på kroppen og gjøre mer av ting vi elsker!
  • Å skrive dagbok — vi elsker å føre dagbok hver dag, vi skriver ned tre ting vi er takknemlige for og tre ting som vi setter pris på ved oss ​​selv akkurat nå. Vi oppfordrer deg til også å gjøre det til en vane og en del av din daglige rutine.

  • Snakk positivt om deg selv — Ved å snakke om oss selv på en positiv måte styrker vi oss selv. Det er viktig å legge merke til de gangene du snakker negativt om deg selv og deretter gjøre en innsats for å begynne å erstatte disse negative setningene med positive.
  • Å føle hvordan kroppen føles — vi elsker å bruke et øyeblikk hver dag på å spørre oss selv hvordan vi egentlig har det i dette øyeblikket. Observer og lytt til følelsene og tankene som dukker opp.
  • Vær snill mot deg selv — vi gjør dette ved å gi oss selv tillatelse til å være mennesker. Alle gjør feil, alle har oppturer og nedturer og det er viktig å minne seg selv på at ingen er perfekte. Tillat deg selv å vokse i ditt eget tempo!

  Vi oppfordrer deg til å sette deg selv som din første prioritet i livet. Når du elsker og setter pris på deg selv – er det mer sannsynlig at du skaper lykke rundt deg, det smitter over på menneskene du møter i form av positiv energi. Selv de minste handlinger av kjærlighet, vennlighet og medfølelse kan ha stor innvirkning på andre menneskers liv.. Men det hele starter med at du elsker deg selv!