Yoga for nybegynnere – tips for å komme i gang

Nysgjerrig på å lære mer om yoga, men usikker på hvordan du kommer i gang? Yoga er en av våre favorittmåter å både trene og koble av på, og er en fin måte å bygge styrke, smidighet og øke velvære. Her er noen av våre beste tips for nybegynnere om hvordan du kommer i gang med yoga, noen stillinger du kan prøve og litt inspirasjon til yoga-outfits.

De positive effektene av yoga
Yoga har mange fordeler for både sinnet og kroppen. I tillegg til å bygge styrke, fleksibilitet og balanse, kan yoga bidra til å redusere hodepine, ryggsmerter, leddgikt og til og med kroniske smerter. Forskning viser at yoga i en periode også senker stresshormonet kortisol, noe som gir bedre søvn og økt wellness. Yoga er også bra for å føle ro og øve på å være tilstede. 


Yogastillinger å teste
Her er noen forskjellige yogastillinger - den perfekte inspirasjonen til å begynne å utforske yoga, enten du er alene på matten eller som en del av en time. Klar til å prøve det? ❤️

Upward Facing Dog (Urdhva Mukha Svanasana)
Upward Facing Dog åpner seg i brystet og styrker skuldre, triceps og korsrygg.


One Legged Plank Pose (Eka Pada Phalakasana) er bra for å bygge styrke i armer, skuldre og mage.


Warrior with Bound Hands (Virabhadrasana I Baddha Hasta) bidrar til å øke strømningen av energi i kroppen og øker blodsirkulasjonen.
 

Supported Side Plank (Vasiṣṭhāsana) forbedrer balansen og gir en fin strekk i hoftene.


Three Legged Downward Facing Dog (Tri Pada Adho Mukha Svanasana) er perfekt for å åpne opp hoftene, øke fleksibiliteten og styrke overkroppen.

Velg et godt sted og tid for yoga
Velg et rolig sted i hjemmet ditt, gjerne med god ventilasjon og nok plass til alle bevegelser, eller et behagelig sted utendørs som på balkongen, i hagen eller på terrassen. Hvis du vil kan du tenne lys eller en røkelsespinne.

Selv om yoga kan praktiseres når som helst på dagen, er en yogaøkt om morgenen en god måte å få litt ekstra energi og holde deg fokusert hele dagen. Vi anbefaler at du gjør noen flyter eller stillinger når du våkner - en magisk måte å forsiktig vekke kroppen din.

Velg riktig klær og utstyr
Til yogatrening anbefaler vi at du velger myke, figurnære stoffer som har en behagelig annenhudsfølelse for ultimat bevegelsesfrihet. Våre Ribbed Seamless Tights, Luxe Seamless Tights, Aim High Tights eller noen av våre mønstrede Recycled Core Tights er perfekte å ha på yogaøkten.

Vi anbefaler også å investere i en god yogamatte, slik at du kan jobbe deg gjennom stillingene dine uten å måtte bekymre deg for å skli. En yogamatte støtter også håndledd, knær og ledd og hjelper til med å holde føttene og hendene på plass.

Fokuser på pusten din
Pusten er grunnlaget for yoga, og å fokusere på pusten vil hjelpe deg å være tilstede gjennom hele treningen. Pusteøvelser i yoga kan brukes til å varme opp kroppen, rense sinnet og senke stressnivået. Vær oppmerksom på pusten din, la den kontrollere bevegelsene dine og land rett og slett i den når du trenger en pause eller hvis en stilling føles vanskelig.

Vi håper at disse enkle tipsene og øvelsene vil inspirere deg til å prøve yoga og hjelpe deg med å bygge din styrke og selvtillit. Enten du er helt ny eller allerede har begynt på yogareisen, er yoga et fantastisk verktøy for å øke ditt velvære i både kropp og sjel. Lykke til med treningen!

SHARE THIS ON PINTEREST: