SELF-CARE TIPS FROM AIM'N FOUNDERS

Vi spurte våre grunnleggere Tekla og Helen hva selvkjærlighet er for dem.  

For oss handler selvkjærlighet om å ta vare på din kropp og knopp og din sjel, slik at du kan være ditt beste jeg.  

TEKLA'S TIPS

PLANLEGG EN DATO MED DEG SELV
Ta deg tid til å skjemme bort deg selv og gjøre ting som får deg til å føle deg bra. Ha en "date" med deg selv, planlegg din egen-tid i kalenderen og gjør ting du elsker. Skjem bort deg selv med ting du vanligvis ikke prioriterer eller føler du har tid til, som å lage en god middag, ta et langt bad eller nyte «hjemmespa» med hårinnpakning og ansiktsmaske. For meg er de viktig å ha ting å lengte etter og jeg blir fylt med energi og sommerfugler i magen til det er tid. Dette er også noe jeg elsker å gjøre med partneren min, og vi blir begge fylt med glede når vi planlegger hvor vi skal spise og hva vi skal gjøre sammen i løpet av daten vår.
 
BEVEGE DEG
Å ta seg tid til fysisk aktivitet er viktig for meg. Noen ganger er det nok å ta en rask youtube-trening foran TV-en eller gå en tur, bare ved å trene litt hver dag og du fyller deg med endorfiner og ny energi. Det er alltid ekstra vanskelig å presse seg selv når man føler seg lav, men det er i disse dager du trenger trening mest, følelsen og humøret etterpå er magisk. Finn en aktivitet som passer deg og som du synes er gøy, da blir trening aldri et kjedelig must. Mine favorittøvelser er kitesurfing, tennis og dans!

SETT PÅ DIN FAVORITT SPILLELISTE
Hvis du har mye å gjøre og føler at du ikke har tid til egenkjærlighet, så sett på din beste spilleliste, danse og syng med på sangen! Uansett hva du gjør akkurat da, blir alt så mye morsommere når du hører på favorittsangene dine.

HELEN'S TIPS

MORGON RUTIN

For meg er morgenrutinen min veldig viktig fordi det er den beste tiden når jeg kan fokusere på meg selv. Mine morgener starter vanligvis klokken 05.00 (noen ganger senere hvis kroppen trenger mer søvn). Jeg starter alltid med et glass vann og etter det 20 minutter med meditasjon hvor jeg går gjennom det jeg er takknemlig for og skaper et bilde av drømmedagen min. Noen dager skriver jeg til og med ned tankene mine. Etter meglingen min pleier jeg å trene eller strekke meg med en podcast i ørene. Denne morgenrutinen er viktig for å booste meg selv slik at dagen blir mer positiv og lett!

KOBLE KORT ALLE KRAV
Noen ganger er de viktige for å slappe av og komme seg vekk fra alle «mustene» for en stund. Ta et langt bad, gjør yoga, fjern markeringen av skjermen og fokusere på nåtiden. Finn en aktivitet eller hobby som får deg til å gi slipp på alle andre tanker. For meg har det fungert å strikke og male, det hjelper meg å slappe av, jeg jobber med hendene og skaper samtidig noe fint.

SKRIV ET KJÆRLIGHETSBREV TIL DEG SELV
Pepp deg selv ved å skrive et kjærlighetsbrev med alle de gode tingene om deg selv. Lagre disse slik at du kan åpne og lese når du føler du trenger litt mer pepper og boost. Ta en penn og et stykke papir og sett deg et fint sted, begynn å tenke på hva du elsker med deg selv, hva er det som gjør deg stolt av deg selv? Bli din egen største fan og ikke la usikre tanker trekke deg ned. Du er fantastisk og vakker akkurat slik du er! <3