"Livet begynner utenfor din comfort zone"

5 enkle life hacks for å utfordre deg selv i livet

Føler du deg litt umotivert i livet for tiden? Kanskje du er litt for komfortabel? Da kan du bli sittende fast i din comfort zone – den fysiske og psykiske sonen som eksisterer både i vårt personlige og profesjonelle liv. Men visste du at det ofte er utenfor din comfort zone  hvor all magien skjer? Her er noen av våre beste life-hacks for hvordan du kan frigjøre deg fra komfortsonen din – og begynne å skape et rikere liv!

Ikigai - the Japanese secret to living a purposeful and fulfilling life.

1. Gjør endringer i din daglige rutine
En enkel måte å komme seg ut av comfort zone på er å bryte den daglige rutinen. Husk at det ikke trenger å være noen store endringer. Begynn med små endringer, for eksempel å ta en annen, mer naturskjønn vei hjem fra jobb eller erstatte Netflix-visning med å lese en interessant bok. Dette er en god måte å bryte opp det repeterende i hverdagen og legge til noen friske, nye perspektiver.

2. Prøv en liten ting hver uke
Gjør én ting på oppgavelisten eller bucket-list hver uke. Husk å være realistisk og begynn i det små, og prøv å ikke vente på det perfekte øyeblikket. Prøv å gjøre det du har ønsket å gjøre lenge, selv om du ikke føler deg 100% klar. Selv et lite skritt er et skritt i riktig retning mot å nå dine største drømmer og mål. Ikke glem å feire alle de kule nye tingene du prøver, uansett hvor store eller små.

3. Identifiser frykten din
En ting som ofte hindrer oss i å gå ut av vår comfort zone for året er frykten for det ukjente. Prøv å identifisere frykten din og hva som får deg til å føle deg ukomfortabel, og utfordre deg selv til å gjøre nettopp det. Det er først når du virkelig møter frykten din at du vil vokse som person. Si til deg selv "Jeg er fryktløs" og at du er i stand til alt du ønsker å gjøre her i livet.

4. Omgi deg med mennesker som støtter deg
Å utfordre seg selv og prøve noe nytt kan føles litt skummelt, men det hjelper å ha venner og familie i nærheten når man prøver å komme seg ut av komfortsonen. Omgi deg med positive og snille mennesker som vil ha ryggen din uansett og som vil heie på deg gjennom det hele.

5. Aksepterer!
Har du alltid hatt lyst til å reise til Paris, men kommer du ikke og bestiller reisen? Fortsetter du å tenke på drømmejobben eller utdannelsen, men har ikke søkt ennå? Å akseptere flere muligheter rundt deg, noen ganger på impuls, er en fin måte å komme seg ut av komfortsonen på! Gjør en bevisst innsats for å si ja til flere ting uten å tenke for mye på det, selv de tingene du vanligvis ikke ville sagt ja til. Lytt til ditt hjerte og dine indre ønsker!

Spør deg selv: Står du fast i comfort zone?
"Jeg ville aldri spist ...", "Jeg ville aldri prøve ...", "Jeg ville aldri teste ....", "Jeg ville aldri gjort ...". Kjenner du deg igjen? Det høres ut som det kan være på tide å gå utenfor komfortsonen din!

Se innover og reflekter over disse temaene:

Når spiste jeg sist noe jeg ikke har smakt før?
Hvor lenge har jeg hatt mine nåværende rutiner?
Har jeg opplevd mangel på eventyr i livet mitt nylig?
Når var siste gang jeg gjorde noe jeg var redd for?

Å utfordre deg selv og prøve noe nytt får deg til å vokse både på et følelsesmessig og psykologisk nivå. Vi håper disse tipsene kan inspirere deg til å ta det første steget! Husk at det krever øvelse å forlate komfortsonen din og jo mer du utfordrer deg selv, jo mer givende vil livet ditt være ❤️

SHARE THIS ON PINTEREST: