Beskytt din energi – energigivere og energityver

Din energi er din største valuta. Bruk det godt. Invester det klokt.  


Har du noen gang hatt en av de dagene da du føler deg høy i livet? Du våkner, føler deg oppstemt og bare føler deg på toppen av verden! De dagene når energien er høy er du i godt humør og det føles som om ingenting kan stå i veien for deg. Vi ønsker å dele noen enkle tips som kan hjelpe deg å føle det slik, hver dag!

I dag er personlig energi noe som er veldig viktig, enda viktigere enn tidligere tiår. Med dagens teknologi og sosiale medier har alle nå tilgang til energien vår hele tiden. Mennesker er energiske vesener og vi har en tendens til å plukke opp ulike energier fra påvirkninger utenfra – fra miljøet vårt, menneskene vi møter, sosiale medier og fra nesten alt annet vi gjør eller kommer i kontakt med.

Vi nevnte i blogginnlegget vårt loven om tiltrekning - tips om daglige bekreftelser på at vi er energiske vesener som handler på en vibrasjonsfrekvens. Vi kan lære å endre den energiske frekvensen vi opererer på, noe som kan starte en positiv kjedereaksjon i livene våre og påvirke hva vi tiltrekker oss. Tenk på de gangene energien din har blitt påvirket av miljøet og hvordan den føltes. Har du noen mennesker i livet ditt som rett og slett tapper deg med lav energi? På den annen side, kanskje du har den vennen som kommer inn i rommet og lyser opp med sin sprudlende, høye energi? I denne bloggen ønsker vi å dele med deg noen energigivere og energityver, slik at du kan ta grep for å beskytte din energiske frekvens og leve et bedre liv.

Ta deg tid til å reflektere over hvordan du har følt deg denne måneden. Hvordan har energien din vært i det siste? Nedenfor er noen enkle og naturlige måter å få en energiboost på.

Energikilde:

Et glass med vann
Sollys
Næringsrik mat
Fysisk aktivitet
Å kle seg pent
Latter
Kos med dyr
Selvpleie
Meditasjon
Visualisering
Lesning
Musikk
Frisk luft
Venner og familie
Kreativitet
Å skrive
Å skrive dagbok
Å sette intensjoner
Sove

Ta deg tid til å identifisere ting som tapper energien din. Dette er viktige ting å gjenkjenne slik at du kan begynne å sette grenser for å beskytte din energi og velvære. Noen av de vanligste tingene vi tror tar energi fra oss er listet opp nedenfor. Les videre og se om du føler det på samme måte, eller om du har andre du vil legge til på listen. 

Energityver:

Omtenksom
Negativitet
Søppelmat
Støyende miljøer
Skjermer og sosiale medier
Rester
Dehydrering
Et inkonsekvent søvnmønster
Eventuelt litt mat og alkohol
Å være imøtekommende for alle
Å sette urealistiske mål
Uklare grenser
Å bare kjøre videre uten hvile og restitusjon

Protecting your energy - energy givers and takers

Nøkkelen til et fredelig og rikt liv handler om å sette klare grenser for å beskytte din indre ro og energi. Dette vil ikke bare tillate deg å ha mer energi til tingene du liker og elsker, men det vil også hjelpe kroppen og sjelen din til å bli mer uthvilt. Å beskytte energien din vil ha en positiv effekt i alt du gjør og med alle du kommer i kontakt med. Andre vil begynne å merke endringen i deg, da du sannsynligvis vil bli mindre stresset og føle deg mer tilfreds.

Ved å implementere flere "energigivere" og redusere antall "energityver" fra listene ovenfor, vil du beskytte og spare på din totale energi. Men en ting vi virkelig vil anbefale er å sette grenser.

"Grenser kan defineres som de grensene vi setter for andre mennesker, som indikerer hva vi finner akseptabelt og uakseptabelt i deres oppførsel mot oss." Grenser kan også settes mot oss selv, og kan da være et kraftig verktøy i hverdagen. Vi anbefaler at du bruker litt tid for deg selv og tar deg tid til å tenke på de ulike områdene i livet ditt, og legge merke til triggerne i hvert område. Her på aim’n setter vi gjerne emosjonelle grenser, fysiske grenser, personlige grenser, relasjonelle grenser og tekniske grenser. Legg gjerne til flere områder avhengig av livsstilen din. Lytt til din intuisjon og hva hjertet ditt sier. Innenfor hver kategori kan det være lurt å lage en plan for hvordan du kan sette tydeligere grenser.

Å sette følelsesmessige grenser kan bety å si nei til planer, tilbringe mindre tid med mennesker som tømmer deg følelsesmessig, eller ta deg tid til å slappe av følelsesmessig daglig. Fysiske grenser kan handle om å ha rent og ryddig rundt seg, booste kroppen med næringsrik mat og nok vann, eller møte kroppens fysiske behov ved for eksempel å hvile mer. Å sette personlige grenser kan bety at du lærer å si nei, eller å identifisere hva du trenger, hvordan du ønsker å bli behandlet og hvordan du fortjener å bli elsket. Grenser i forhold kan bety å bruke mindre tid med mennesker som tapper deg, avklare hvordan du ønsker å bli behandlet i et forhold, eller å måtte ta noen vanskelige beslutninger om å kutte bånd med mennesker som bare tar fra deg energien. Tekniske grenser kan bety å ta fri fra sosiale medier eller gjøre en digital detox, eller det kan rett og slett bety å slå på ikke forstyrr-modus på mobiltelefonen om kvelden og morgenen for å gi deg selv tid til å slappe av og våkne uthvilt.

Husk at det er greit å beskytte energien din. Det er greit å kansellere planer som ikke lenger føles riktige. Det er greit å ikke svare på den samtalen. Det er greit å endre mening om noe. Det er greit å ha litt alenetid. Det er greit å ha en fridag. Det er greit å si nei. Bli bevisst hva som er verdt din energi og tid. You got this! 

SHARE THIS ON PINTEREST!