Tahini Banana Bread av @plantbasedbythess

Den eneste oppskriften på bananbrød du trenger; lettbakt, saftig, kjempegodt og rimelig søtt! Jo gulere bananer, jo søtere er bananbrød.

Brødet kan toppes med både næringsrikt og søtt pålegg; prøv avokado og tynne skiver tomat. Eller - for en søt favoritt - hvilken som helst kremost, lett tahini, lønnesirup og sesamfrø!

 

Bananbrød med tahini

Gir 12 plater

Ingredienser

3 bananer
1 1/2 dl urtedrikk
1/2 dl olivenolje
3/4 kopp lett tahini
3/4 dl lønnesirup
4 dl speltmel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts bikarbonat
1 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1/2 ts malt kardemomme
1/2 ts salt

Valgfri dekorasjon

1 banan
sesamfrø

Gjør dette

Forvarm ovnen til 175 °C.

Bland bananer, urtedrikk, olje og tahini i en bolle. Bland med stavmikser til det er chunky– ikke for lenge da brødet blir kompakt! Hvis du ikke har en blender, kan du mose bananene med en gaffel og deretter blande med de andre våte ingrediensene.

Vend inn mel, bakepulver, bikarbonat, krydder og salt i bananblandingen. Skru ned med en tresleiv slik at alt blir blandet, uten å røre for mye.

Hell røren i en bakepapirkledd bakeform. Del eventuelt en banan på midten, på langs, og legg oppå røren, med snittflaten opp, dryss over sesamfrø.

Stek brødet midt i ovnen i 55 minutter. Kjevle den ut av formen. La avkjøle i 15 minutter før du skjærer.