Andetagets makt

Hvorfor du trenger pustearbeid i hverdagen

Pust inn, pust ut...
Pustearbeid eller breathwork, som det ofte kalles, er et fantastisk verktøy med mange helsefordeler. Men til tross for det er de et fremmende for mange. Breathwork har sine røtter i østlige metoder og handler om å fokusere på pusten for å tilføre oksygen ordentlig til kroppen. Når du puster inn, gir du næring til sinnet og kroppen, og når du puster ut slipper du stress og giftstoffer.

Breathwork kan bidra til å roe nervesystemet vårt og skape en generell balanse i kroppen vår.

Her på aim’n er vi mange som bruker pustearbeid daglig og vi håper å inspirere deg til å teste for å se om de kan ha en positiv innvirkning på livet ditt også.

Breathwork kan brukes som et verktøy for å endre energien din. Det kan hjelpe deg å finne ro, få mer energi og forbedre humøret. Forskning har vist at følelsene våre og humøret vårt faktisk kan kontrolleres av pusten vår! I en verden hvor alt skal gå så fort som mulig, kan det noen ganger være vanskelig å slå det av og virkelig slappe av.

Breathwork kan hjelpe oss å komme tilbake til nåtiden. Det beroliger sinnet vårt og styrker forbindelsen til kroppen vår. Breathwork fungerer like bra for de anledninger du trenger en energiboost som når du trenger å slappe av. Det finnes mange pustemetoder og verktøy som kan brukes for å endre humøret ditt, og vi kan virkelig anbefale å utforske disse og se hva som fungerer best for deg. Nedenfor kan du lese om noen av fordelene med pustearbeid og hvorfor vi synes det er et så kraftig verktøy.

   

AVSLAPNING

Det høye tempoet i dagens samfunn gjør det viktigere enn noen gang å prioritere hvile og avslapning. Stress og angst er et stort samfunnsproblem og pustearbeid er en naturlig måte å stresse ned på. Forskning har funnet at visse pusteøvelser har evnen til å stimulere det parasympatiske nervesystemet og dempe det sympatiske nervesystemet, noe som igjen fører oss til en avslappet tilstand. Vi kan også bruke breathwork for å redusere nivåene av kortisol (stresshormonet), roe ned pusten og til og med redusere pulsen, noe som har en positiv effekt på kroppen vår – fra innsiden og ut.

The Power of Breathwork

ENERGI OG FOKUS

Akkurat som vi kan bruke breathwork til å slappe av og roe oss selv, kan vi også bruke det til å gjøre det motsatte, og faktisk øke energien og fokuset. Forskning har vist at ved å bruke ulike pustemønstre, som høyfrekvent pusting, kan oppmerksomheten din øke og du kan føle deg mer våken og våken.

Dette er en stor fordel fordi mange av oss er avhengige av kaffe og andre sentralstimulerende midler for å komme oss gjennom dagen. Du kan starte med å prøve korte pusteøvelser, enten for å starte dagen eller som en liten ettermiddagsboost for ekstra fokus og energi, kanskje de kan være noe for deg!

TILSTEDEVÆRELSE

Av personlig erfaring har vi lagt merke til at ved å utføre breathwork daglig, kan vi være i nuet og roe sansene våre. Breathwork er spesielt bra for folk som lever hektiske liv og har vanskelig for å stenge tankene sine. Du kan være noen som hele tiden tenker på fortiden eller bekymrer deg for fremtiden. Da er breathwork det perfekte verktøyet for å ta deg tilbake til nåtiden og hjelpe deg å begynne å leve i øyeblikket. Pustearbeid er også et veldig godt verktøy hvis du har problemer med å komme inn i sonen under meditasjon. En enkel pusteøvelse på fem minutter hjelper deg med å finne fokus og forbedrer kvaliteten på meditasjonen.

Dette er bare noen av de mange fordelene breathwork kan gi. Vi anbefaler at du prøver ulike typer pustearbeid og ser hva som passer best for din livsstil. Holistisk helse og generell velvære handler om å balansere sinn, kropp og sjel. Breathwork påvirker mange deler av livet ditt positivt, og er derfor det perfekte verktøyet for at du skal føle deg fantastisk, både inne og ute!